Китай има шпионска програма за наблюдение от години, а балоните са предпочитани пред сателитите, защото

...
Китай има шпионска програма за наблюдение от години, а балоните са предпочитани пред сателитите, защото
Коментари Харесай

Николай Радулов: Шпионските балони са по-евтини и по-ефективни от сателитите

Китай има шпионска програма за наблюдаване от години, а балоните са предпочитани пред спътниците, тъй като са много по-евтини. Това разяснява в студиото на Euronews Bulgaria специалистът по национална сигурност Николай Радулов на фона на събитията в Съединени американски щати. В неделя американски военни изтребители смъкнаха четвърти неидентифициран летящ обект на територията на страната. Радулов уточни, че изстрелването на един спътник коства колкото потреблението на 600 балона. 

 
Съвременните балони имат доста благоприятни условия. Освен това, се одобряват като консуматив – те минават, по-късно могат да се самоунищожат или да бъдат унищожени с инсталация, която е заложена в тях.
Всичко, което се случва, и на което те са очевидци, се предава онлайн непрестанно на сателитните средства за връзка, уточни Радулов.

„ Балоните летят на една задоволително огромна височина, с цел да са незабележими. Твърди се, че съвсем не дават отражение на радарите “, сподели още специалистът.

 
Много е необятен спектърът от информация, която могат да събират – от образна информация до всичко, което е обвързвано с радиофона, с предавания, с съществуване на най-различни обекти, които са замаскирани и не се виждат с просто око, с рентгени...
Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР